Alt om køb & salg
Hjælp

Vi arbejder løbende på at opdatere vores sektion med små videoer der kan hjælpe dig med at bruge Bådbasen. Savner du hjælp til noget bestemt så skriv endelig til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

 

1. Opret en ny bruger på Bådbasen

 

2. Genindrykning af annonce

 

3. Tilmelding af nyhedsmail

Finansiering af båd

BankenBeslutter man sig for at få finansieret sin båd, skal man tage stilling til, om det skal ske i banken eller om man vil bruge et specialiseret finansieringsselskab.

 

Forskellen er, at det er ganske få banker, der i enkelte filialer har viden om fritidsskibe, om papirerne på fritidsskibe, og kan/vil påtage sig arbejdet med skødeskrivning, omregistrering, og måske indflagning i Danmark fra et udenlandsk skibsregister, så derfor vil det ofte være en god idé, at henvende sig til et af de finansieringsselskaber, der har specialviden på området.

 

Finansieringsselskaber kan rådgive omkring næsten alt, hvad der opstår af spørgsmål ved køb af en båd, og hos f.eks. SejlerFinans annoncerer man ligefrem med, at selskabet sikrer, at der ikke er restgæld eller andre forpligtelser skjult i den købte båd, og at man derved kommer til at eje den båd, man køber – Det er endnu ikke set, at bankerne giver den slags garantier.

Man kan groft sagt sige, at låner man pengene i en bank eller kreditforening, får man en pose penge i hånden og må så klare resten selv.

 

 


 

 

FinansieringLåner du hos et af specialinstitutterne vil de gå ind i handlen og hjælpe med følgende:

 • ved en besigtigelse vil de tage stilling til om prisen er fair
 • ordne hele papirsiden, når man har lavet en købsaftale med sælger,
 • sørge for, at man faktisk også bliver ejer af båden og ikke får problemer med skjult gæld,
 • tage sig af pengestrømmen, så betaling ikke sker før end båden bliver ens,
 • rådgive en om forsikring, registreringsforhold, moms, og meget andet.

 

Vi regner med at kunne præsentere vores finansieringspartner inden for kort tid og man vil hermed kunne få et tilbud på finansiering direkte her på siden.

Tjekliste

CheckDet er vigtig for os som formidler at du er bedst muligt rustet til dit bådkøb. Derfor er her en kort tjekliste over de vigtigste ting du skal sikre dig når du køber båd. Vi anbefaler også at du læser vores "Guide til køb af brugt båd" som du finder her på siden.

 

 


 

 

Her er en liste over de vigtigste ting du skal huske ved bådkøb:

TjekEvt. Finansiering
TjekForsikring
TjekHavneplads
TjekEvt. Speedbådscertifikat
TjekFender
TjekReb
TjekAnker
TjekNavigation
TjekPresenning
TjekFlag
TjekRedningsveste
TjekLanterne

 

Ny eller brugt båd?

Ny eller brugt båd?

Der er mange gode grunde til, at søge efter en brugt båd.

 

Kan man gå på kompromis med, at båden ikke er splinter ny, kan der være rigtig mange penge at spare ved, at købe en brugt båd.

 

Omvendt kan det, hvis økonomien ikke spiller den afgørende rolle, være en vidunderlig følelse, at ligge sin fabriksnye båd i vandet og være den første til at sejle den ud i bølgen blå.

 

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man undersøger brugtmarkedet grundigt inden man beslutter sig for at købe en ny båd. Det er sommetider muligt, at finde enten en demo båd eller en lettere brugt båd, som har taget det størte værditab, men stadig få en båd som næsten føles som ny.

 

I dag er brugtmarkedet meget større end for bare 5 år siden og der er rigtig mange sælgere, hvilket øger muligheden for at gøre en rigtig god handel.

 

 


 

 

 

Ny eller brugt båd?

Hvornår skal man købe og sælge?

 

Det er svært at sige noget konkret om, hvornår det er bedst at købe og sælge både.

 

Nogen mener, at det er bedst at sælge i foråret. Imidlertid bruger nogen købere lang tid på at kigge efter den helt rigtige båd. Mens andre købere, som har båd og ønsker at skifte den ud, først skal have solgt denne båd, dette kan tage lang tid.

 

Derfor er der mange faktorer der spiller ind når en båd skal sælges eller købes. Det bedste råd vil derfor være, at starte i god tid.

 

Imidlertid er det vært at bemærke sig, at det ofte er billigere at købe båd om foråret, da udbuddet af både til salg er størst på denne tid af året.

Vælg den rigtige båd

Vælg den rigtige bådAt købe en ny båd er en stor beslutning. Derfor har vi nedenfor beskrevet nogen scenarier man bør overveje inden båd jagten sættes ind.

 

Rart at have / Skal have

 

Det er vigtigt at gøre sig tanker omkring, hvilken båd der passer bedst til ens behov.

 

Det første store valg er, at vælge om man ønsker at sejle med sejl eller regulær motorbåd. Begge bådtyper har deres fordele og ulemper, men i sidste ende er det et spørgsmål om temperament og nogle kan bedre lide at glide stille og roligt frem af naturens vej, mens andre foretrækker at komme hurtigt fra A til B.

 

Når man har gjort sig klart, hvilken type båd man ønsker, er der nogle valg der skal træffes.

Dine muligheder?
 1. Materiale
 2. Størrelse
 3. Benzin/diesel
 4. Mærke
 5. Indretning inde/ude

 


Der skal nu tages stilling til om man ønsker en båd, i hvilken man kan ligge og nyde livet i havnene, hvor udendørs pladsen, bad, seng mm. er konfortabelt og vigtigt.

 

Andre søger blot en mindre båd til vandsport eller mindre hyggeture.

 

En helt tredje kategori søger en båd til fiskeri.

 

Heldigvis kan ofte finde en båd der kan kombinere flere af ovenstående præferencer.

 

 


 


Økonomi

 

Driftsøkonomi er også en vigtig faktorer.

 

Sejlbåden er af åbenlyse årsager meget billigere i drift end motorbåden, men til gengæld kan sejlbåden alt efter materialevalg være meget dyr i vedligeholdelse og kræver meget tid.

 

Vedligeholdelsen er en stor del af det, at have en båd og en god fingerregel er, at den årlige drift af båden er ca. 15-20 % af bådens nypris. Dette er inklusiv alt også benzin, vinteropbevaring, optagning osv.

Læs mere om finansiering

 

Brug internettet grundigt

Rigtige valg 

Internettet kan være en rigtig god formidler, hvor man i ro og mag kan sidde foran sin computer og gøre sig tanker om, hvilken båd man skal have og man kan meget nemmere få et overblik over de forskellige modeller mm.

 

Det anbefales, at få en prøvetur i den båd man ønsker at købe. Dette for at sikre, at den lever op til de forventninger man måtte have samt at der ikke er fejl og mangler ved båden.

 

Bådforsikring

Det er vigtigt at vælge den rigtige dækning

Er du netop blevet ejer af en ny båd, vil vi gerne starte med at sige tillykke – og hvis du endnu ikke har købt din drømmebåd, så håber vi, at vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige båd.

Men det er ikke nok blot at finde den rigtige båd. Det er også vigtigt at vælge den rigtige forsikringsløsning. Ligesom til biler, kan du vælge at købe en ansvarsforsikring og/eller en kaskoforsikring til din båd.

En ansvarsforsikring går ind og dækker skader på andre personer og deres ting, fx hvis du kolliderer med en anden båd. På den måde undgår du at betale for reparationen af modpartens båd, hvis du kommer til at skade den. Ansvarsforsikringen er ikke lovpligtigt, men mange havne kræver dog, at man har en ansvarsforsikring på båden for at kunne sejle eller henligge i havnen.

Kaskoforsikringen går ind og dækker skader på din egen båd, fx hvis der sker et uheld på vandet eller i havnen. Men den dækker også, hvis din båd bliver stjålet, eller hvis der sker en skade under tyveri, hærværk eller brand.

Når man køber en ny båd til en relativ høj værdi, vil vi altid anbefale at vælge både ansvars- og kaskoforsikring. Men som minimum bør man altid vælge en ansvarsforsikring.

Forsikring

Hos Codan kan du tilpasse forsikringen til lige netop dit behov

Vi har indgået samarbejde med Codan, da vi mener, at du får den optimale dækning med en Codan Bådforsikring med kasko. Forsikringen dækker nemlig fra styrbord til bagbord, til vands og på land.

Ud over at dække skader på båden, dækker den også skader på alle sejl til nyværdi op til 2 år. Og sker der skader, som følge af, at båden står med mast på land, så dækker forsikringen også. Derudover er der dækning af hærværk og tyveri af stativer, bådtelte, bådvogne og slæbejoller. Og lige nu får du 15 % rabat.

Du kan læse mere om de mange unikke fordele her, hvor du kan skræddersy forsikringen til at passe til dine behov.

Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål og svar, som omhandler forsikringer.

Hvordan er jeg dækket, hvis jeg sejler uden for dansk farvand?

Det er vigtigt, at din bådforsikring dækker de områder, du ønsker at sejle i. Mange bådforsikringer har et typisk sejladsområde, som er dækket, så det er vigtigt at kontakte forsikringsselskabet, hvis du sejler længere væk. Ofte kan forsikringen nemlig udvides til at dække de ønskede områder. Vælger du at forsikre din båd hos Codan, dækkes Udvidet sejlads i EU's indre vandveje og op til 20 sømil fra EU's kyst, uden det koster ekstra.

Kan jeg lade min båd ligge i vandet hele året, eller skal jeg tage den op?

Normalt dækker de fleste forsikringer sejlads i perioden fra den 1. april til og med den 15. november. Resten af året er båden dækket på land. Sejler du også i vinterhalvåret, kan du udvide forsikringen, så den dækker hele året. Med en bådforsikring hos Codan er der dækning hele året, uanset om du sejler eller har båden liggende i en godkendt A-havn. Derudover får du også dækket skader som sker med mast monteret på land.

Dækker min ulykkesforsikring mine medpassagerer?

Som udgangspunkt dækker din ulykkesforsikring kun dig selv, hvis du kommer til skade i forbindelse med en ulykke. Men flere forsikringsselskaber tilbyder en ulykkesforsikring til dine medpassagerer, når du er ude at sejle. Hos Codan får du automatisk en ulykkesforsikring til op til 6 personer med i købet af en bådforsikring med kasko.

Stiger forsikringen ved en skade?

Det afhænger af den bådforsikring, du har valgt. Hos Codan får du fast pris, selvom du får en skade.

Dækker min indboforsikring, hvis jeg får stjålet noget fra min båd?

Normalt dækker indboforsikring, de ting du tager med i båden, når du opholder dig på båden eller overnatter. Når du tager hjem, skal du normalt tage dine personlige ejendele med hjem, ellers vil der ikke være dækning.

Med en bådforsikring hos Codan dækkes tyveri af personlige ejendele op til 5000 kr. pr. genstand og max 50.000 pr. skade begivenhed i sommer halvåret, selvom at du ikke opholder dig på båden. Du skal blot også have din indboforsikring hos Codan.

 

Læs mere på www.codan.dk/baadforsikring

Finansiering

BankenBeslutter man sig for at få finansieret sin båd, skal man tage stilling til, om det skal ske i banken eller om man vil bruge et specialiseret finansieringsselskab.

 

Forskellen er, at det er ganske få banker, der i enkelte filialer har viden om fritidsskibe, om papirerne på fritidsskibe, og kan/vil påtage sig arbejdet med skødeskrivning, omregistrering, og måske indflagning i Danmark fra et udenlandsk skibsregister, så derfor vil det ofte være en god idé, at henvende sig til et af de finansieringsselskaber, der har specialviden på området.

 

Finansieringsselskaber kan rådgive omkring næsten alt, hvad der opstår af spørgsmål ved køb af en båd, og hos f.eks. SejlerFinans annoncerer man ligefrem med, at selskabet sikrer, at der ikke er restgæld eller andre forpligtelser skjult i den købte båd, og at man derved kommer til at eje den båd, man køber – Det er endnu ikke set, at bankerne giver den slags garantier.

Man kan groft sagt sige, at låner man pengene i en bank eller kreditforening, får man en pose penge i hånden og må så klare resten selv.

 


 

FinansieringLåner du hos et af specialinstitutterne vil de gå ind i handlen og hjælpe med følgende:

 • ved en besigtigelse vil de tage stilling til om prisen er fair
 • ordne hele papirsiden, når man har lavet en købsaftale med sælger,
 • sørge for, at man faktisk også bliver ejer af båden og ikke får problemer med skjult gæld,
 • tage sig af pengestrømmen, så betaling ikke sker før end båden bliver ens,
 • rådgive en om forsikring, registreringsforhold, moms, og meget andet.

 

Vi regner med at kunne præsentere vores finansieringspartner inden for kort tid og man vil hermed kunne få et tilbud på finansiering direkte her på siden.