Bådforsikring

Det er vigtigt at vælge den rigtige dækning

Er du netop blevet ejer af en ny båd, vil vi gerne starte med at sige tillykke – og hvis du endnu ikke har købt din drømmebåd, så håber vi, at vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige båd.

Men det er ikke nok blot at finde den rigtige båd. Det er også vigtigt at vælge den rigtige forsikringsløsning. Ligesom til biler, kan du vælge at købe en ansvarsforsikring og/eller en kaskoforsikring til din båd.

En ansvarsforsikring går ind og dækker skader på andre personer og deres ting, fx hvis du kolliderer med en anden båd. På den måde undgår du at betale for reparationen af modpartens båd, hvis du kommer til at skade den. Ansvarsforsikringen er ikke lovpligtigt, men mange havne kræver dog, at man har en ansvarsforsikring på båden for at kunne sejle eller henligge i havnen.

Kaskoforsikringen går ind og dækker skader på din egen båd, fx hvis der sker et uheld på vandet eller i havnen. Men den dækker også, hvis din båd bliver stjålet, eller hvis der sker en skade under tyveri, hærværk eller brand.

Når man køber en ny båd til en relativ høj værdi, vil vi altid anbefale at vælge både ansvars- og kaskoforsikring. Men som minimum bør man altid vælge en ansvarsforsikring.

Forsikring

Hos Codan kan du tilpasse forsikringen til lige netop dit behov

Vi har indgået samarbejde med Codan, da vi mener, at du får den optimale dækning med en Codan Bådforsikring med kasko. Forsikringen dækker nemlig fra styrbord til bagbord, til vands og på land.

Ud over at dække skader på båden, dækker den også skader på alle sejl til nyværdi op til 2 år. Og sker der skader, som følge af, at båden står med mast på land, så dækker forsikringen også. Derudover er der dækning af hærværk og tyveri af stativer, bådtelte, bådvogne og slæbejoller. Og lige nu får du 15 % rabat.

Du kan læse mere om de mange unikke fordele her, hvor du kan skræddersy forsikringen til at passe til dine behov.

Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål og svar, som omhandler forsikringer.

Hvordan er jeg dækket, hvis jeg sejler uden for dansk farvand?

Det er vigtigt, at din bådforsikring dækker de områder, du ønsker at sejle i. Mange bådforsikringer har et typisk sejladsområde, som er dækket, så det er vigtigt at kontakte forsikringsselskabet, hvis du sejler længere væk. Ofte kan forsikringen nemlig udvides til at dække de ønskede områder. Vælger du at forsikre din båd hos Codan, dækkes Udvidet sejlads i EU's indre vandveje og op til 20 sømil fra EU's kyst, uden det koster ekstra.

Kan jeg lade min båd ligge i vandet hele året, eller skal jeg tage den op?

Normalt dækker de fleste forsikringer sejlads i perioden fra den 1. april til og med den 15. november. Resten af året er båden dækket på land. Sejler du også i vinterhalvåret, kan du udvide forsikringen, så den dækker hele året. Med en bådforsikring hos Codan er der dækning hele året, uanset om du sejler eller har båden liggende i en godkendt A-havn. Derudover får du også dækket skader som sker med mast monteret på land.

Dækker min ulykkesforsikring mine medpassagerer?

Som udgangspunkt dækker din ulykkesforsikring kun dig selv, hvis du kommer til skade i forbindelse med en ulykke. Men flere forsikringsselskaber tilbyder en ulykkesforsikring til dine medpassagerer, når du er ude at sejle. Hos Codan får du automatisk en ulykkesforsikring til op til 6 personer med i købet af en bådforsikring med kasko.

Stiger forsikringen ved en skade?

Det afhænger af den bådforsikring, du har valgt. Hos Codan får du fast pris, selvom du får en skade.

Dækker min indboforsikring, hvis jeg får stjålet noget fra min båd?

Normalt dækker indboforsikring, de ting du tager med i båden, når du opholder dig på båden eller overnatter. Når du tager hjem, skal du normalt tage dine personlige ejendele med hjem, ellers vil der ikke være dækning.

Med en bådforsikring hos Codan dækkes tyveri af personlige ejendele op til 5000 kr. pr. genstand og max 50.000 pr. skade begivenhed i sommer halvåret, selvom at du ikke opholder dig på båden. Du skal blot også have din indboforsikring hos Codan.

 

Læs mere på www.codan.dk/baadforsikring