Vælg den rigtige båd

Vælg den rigtige bådAt købe en ny båd er en stor beslutning. Derfor har vi nedenfor beskrevet nogen scenarier man bør overveje inden båd jagten sættes ind.

 

Rart at have / Skal have

 

Det er vigtigt at gøre sig tanker omkring, hvilken båd der passer bedst til ens behov.

 

Det første store valg er, at vælge om man ønsker at sejle med sejl eller regulær motorbåd. Begge bådtyper har deres fordele og ulemper, men i sidste ende er det et spørgsmål om temperament og nogle kan bedre lide at glide stille og roligt frem af naturens vej, mens andre foretrækker at komme hurtigt fra A til B.

 

Når man har gjort sig klart, hvilken type båd man ønsker, er der nogle valg der skal træffes.

Dine muligheder?
  1. Materiale
  2. Størrelse
  3. Benzin/diesel
  4. Mærke
  5. Indretning inde/ude

 


Der skal nu tages stilling til om man ønsker en båd, i hvilken man kan ligge og nyde livet i havnene, hvor udendørs pladsen, bad, seng mm. er konfortabelt og vigtigt.

 

Andre søger blot en mindre båd til vandsport eller mindre hyggeture.

 

En helt tredje kategori søger en båd til fiskeri.

 

Heldigvis kan ofte finde en båd der kan kombinere flere af ovenstående præferencer.

 

 


 


Økonomi

 

Driftsøkonomi er også en vigtig faktorer.

 

Sejlbåden er af åbenlyse årsager meget billigere i drift end motorbåden, men til gengæld kan sejlbåden alt efter materialevalg være meget dyr i vedligeholdelse og kræver meget tid.

 

Vedligeholdelsen er en stor del af det, at have en båd og en god fingerregel er, at den årlige drift af båden er ca. 15-20 % af bådens nypris. Dette er inklusiv alt også benzin, vinteropbevaring, optagning osv.

Læs mere om finansiering

 

Brug internettet grundigt

Rigtige valg 

Internettet kan være en rigtig god formidler, hvor man i ro og mag kan sidde foran sin computer og gøre sig tanker om, hvilken båd man skal have og man kan meget nemmere få et overblik over de forskellige modeller mm.

 

Det anbefales, at få en prøvetur i den båd man ønsker at købe. Dette for at sikre, at den lever op til de forventninger man måtte have samt at der ikke er fejl og mangler ved båden.